donderdag 13 juni 2013

Virtual tour Bastakya, Dubai

Arabian Tea House


Bastakya
Souk
XVA Art Hotel, Souk details in BastakyaArabian Tea House

Velen van jullie denken waarschijnlijk....'Dubai, wat moeten we daarvan denken?'...Is het een bezoek waard en is het niet erg nieuw allemaal...?
Dubai is natuurlijk erg nieuw en heeft vele hoge glimmende torens, shoppingmalls en 5 sterren hotels maar ook een ouder authentiek gedeelte.
50 jaar geleden stond Dubai nog niet op de kaart omdat het een onbeduidend dorpje was. Dat dorpje wat ongeveer 50 jaar geleden is ontstaan is echter wel de moeite van het bekijken waard. Hier vind je het oorspronkelijke Dubai in de wijk Bastakya. Een mooi contrast met de overdadige nieuwbouw.
In Bastakya vind je mooie oude straatjes met een mooie moskee, het XVA Art hotel met daarin een cafe, restaurant en shop, galeries en sfeervolle restaurants en het prachtige Arabian Tea house Cafe.

In het Arabian Tea House kun je terecht voor vele soorten thee, een kopje koffie en voor heerlijke Arabische hapjes.Het theehuis heeft een mooie binnenplaats met bougainville en witte lakens geven de nodige schaduw op deze mooie schaduwrijke binnenplaats.

Even verder loop je naar de 'Creek' in het oude Deira aan de rivier. Hier vind je de oude Souk met vele kleine shops met mooie Arabische souveniers en accessoires als slofjes, sjaals, zijden stoffen en meer....

Aan het einde van de straatjes waarin de Souk zich bevind kan je met een bootje voor slechts 1 Dirham oversteken naar de overkant om vervolgens naar de Spice market te gaan of naar de Gold Souk. Het is ook mogelijk een boottochtje van een half uur of langer te maken over de rivier. Souk, Spice market

                            
The Creek, Dubai river

Geen opmerkingen:

Een reactie posten